sâmbătă, 14 septembrie 2013

Lovely happiness

Nu am mai scris de ceva timp pe blog, ci doar in memoriile personale, insa in momentul asta simt ca am ceva de transmis mai departe.
Picurii de ploaie ma ajuta sa intru intr-o stare de exaltare si, mai mult decat atat, am gasit si o tema pe masura. Ma gandeam la cea mai frumoasa stare de spirit pe care o putem avea, pusa in stransa legatura cu cel mai inocent si frumos sentiment.

Cred ca fericirea este aceasta stare...desi de multe ori vine din lucruri marunte, iti schimba complet viziunea, simplifica lucrurile cele mai complicate, face ca imposibilul sa devina posibil, asterne pacea si voia buna intre noi, oamenii, atat de stresati si revoltati in ziua de azi, care nu avem timp sa ne gandim la propria viata, sa ne hranim sufletul.

Noi insine suntem fericirea, inca din clipa in care pasim pe aceasta lume, suntem primiti cu dragoste si caldura, ne-am nascut din dorinta parintilor de a-si intregi fericirea.
Viata in sine este fericire, este calatoria prin lume a unui suflet, este un dar si ar trebui sa avem mare grija de el.

Eu sunt foarte curioasa ce ati raspunde la intrebarea "Ce anume va face fericiti?"... Nu as vrea sa trag eu o concluzie, astept raspunsuri :).
Dar cu siguranta pot spune ce ma face pe mine fericita. Eu consider ca fericirea este ceva atat de usor de obtinut, incat de multe ori uitam si nu o cautam unde trebuie. In primul rand trebuie sa o cautam in suflet, cu siguranta o vom gasi.

Consider ca, pentru a fi fericiti, avem nevoie in jurul nostru de cel putin un suflet cald, cu care sa rezonam, fie ca este vorba de parinti, de iubit/iubita, prieteni, animal de companie etc. Fiind incarcati cu fericire, rezolvam altfel problemele, suntem mai optimisti, mai pozitivi. 

Eu sunt fericita cand, dimineata, soarele imi zambeste cu drag, cand vad lumea in jurul meu zambind, cand ascult muzica pe care o apreciez, cand ma pot desfasura asa cum imi place, cand dansez, cand ma plimb, cand ma joc badminton, cand am inspiratie sa scriu, cand castig ceva, oricat de neinsemnat, cand manac ceea ce imi place etc...Sunt foarte multe lucruri frumoase care ma fac fericita, trebuie doar sa invatam sa pretuim fiecare moment, sa-l traim ca si cum ar fi ultimul.

Imi place foarte mult un citat al lui Dan Millman care, prin cateva cuvinte, ofera cel mai important sfat: "Act happy, feel happy, be happy, without a reason in the world. Then, you can love and do what you will"

Vorbind atat despre fericire, mi-am amintit ca in perioada 5-6 octombrie 2013, la Bucuresti, la Universitatea Romano-Americana va avea loc prima Conferinta despre Fericire din estul Europei si, sincer, as vrea si eu sa particip, mai ales ca va fi sustinuta de 4 speakeri internationali, printre care consultanti ai Guvernului Britanic si ai Organizatiei Natiunilor Unite si promite sa prezinte una dintre cele mai recente descoperiri in materie de studiu al fericirii.

Sper sa fim prezenti cat mai multi, sa ne imbatam de atata fericire si sa oferim macar cate un zambet sincer in fiecare zi tuturor, celor dragi mai mult sau mai putin.

Sa fiti fericiti!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza!