Despre existenţa leurdei, spre ruşinea mea, am aflat abia anul trecut, când i-am descoperit gustul şi i-am căutat cu ardoare proprietăţile, care sunt numeroase. În general, am consumat-o crudă, cu brânzică telemea, roşii sau sub formă de salată, însă, după masa de Paşte, am simţit nevoia de ceva foarte uşor şi astfel, cele două legături de leurdă mi-au şoptit că ar putea să mă ajute într-un fel :).
Este o ciorbiţă banală, pe cât de simplă, pe atât de revigorantă. Pentru prepararea ei, am folosit aşa:
- o legătură de ceapă verde,
- 4 morcovi,
- 6 cartofi medii,
- 2 legături de leurdă,
- sare, oregano, cimbru.
Am călit puţin ceapa tocată mărunt şi morcovii tăiaţi rondele, după care am adăugat cca. 3 l de apă. Am tăiat apoi şi cartofii cubuleţe şi am lăsat să fiarbă. După ce totul a fiert, se adaugă leurda tocată mărunt şi se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute.
Noi am servit-o cu lămâie, dar se poate folosi şi borş. Bineînţeles, se pot adăuga şi alte verdeţuri, eu am folosit '' în limita stocului disponibil'' :).
Reţeta video o puteţi viziona pe canalul nostru de youtube : Papilele Alintate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza!