Dragilor, în această seară am pregătit o pizza. Am vrut ceva repejor și destul de consistent, ce pot lua și la serviciu pe post de pachețel, ca la școală :). Am denumit-o rustică, datorită blatului destul de "vânjos", preparat dintr-un amestec de făină integrală și făină albă, cu ajutorul minunatului robot, cu care vă veți familiariza dacă mă mai vizitați :). Mie îmi este foarte util, pentru că efectiv mânuțele mele sunt din plastelină :)).
Deci, să vă povestesc despre ingrediente:
Pentru blat, avem nevoie de:
- cca. 250 g făină alba + 100 g făină integrală,
- apă călduțã,
- un cubuleț drojdie de 25 g,
- 2 lInguri ulei.
În rest, am folosit așa:
- cașcaval,
- mușchi file crud-uscat,
- ciuperci,
- câteva măsline,
- sos de roșii făcut în casă.
Am amestecat cele două tipuri de făină în bolul robotului, am făcut o mică "scorbură" în centru, unde am adăugat drojdia pe care am marunțit-o ușor cu degetele, peste care am stropit cu niște apă calduță și am lasat-o puțin timp să acționeze, până se umflă puțin de supărare :)). După ce se întâmplă reacția, adăugam uleiul și apa puțin câte putin și lăsăm robotul să-și facă treaba. După ce se formează bila de aluat, îl lăsăm la crescut cam 20 de minute, după care începem să îl pregătim.
Îl întindem bine bine pe o hârtie de copt, pe care o vom transfera pe tava de cuptor, după care începem decorul: sos de roșii, cașcaval, ciuperci, muschi, măsline.
Într-un final, pizza rustică arată cam așa:
Rețeta video o găsiți pe canalul nostru de youtube : Momente Fresh
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza!