Mă tot gândeam cu ce să-mi alint astăzi papilele gustative, ceva simplu, ușor și cu puține ingrediente, să nu fie nevoie să ies special să cumpăr ceva.
Și soluția nu a întârziat să apară. Mi-am amintit că am preparat mai demult niște bombonele Rafaello, dar îmi trebuia lapte praf și unt...atunci am redus ușor din posibilități. Am pregătit o prăjiturică de post, utilizând următoarele ingrediente, care cu siguranță există în orice bucătărie:
- făină - 1 cană de 250 ml;
- zahăr - eu am pus jumătate de cană de 250 ml, dar cantitatea se poate modifica în funcție de gust;
- praf de copt - 1 pliculeț;
- zahăr vanilinat - 1 pliculeț;
- nucă de cocos - 1 cană de 250 ml;
- apă, pentru că am vrut să fie de post, dar se poate înlocui cu lapte de origine animală sau vegetală - 1 cană de 250 ml;
- cacao - 2 linguri.
Am amestecat într-un bol făina, nuca de cocos, zahărul, praful de copt și zahărul vanilinat, după care am adăugat treptat cantitatea de apă, până a căpătat forma unui aluat. Apoi am răsturnat aproximativ trei sferturi din compoziție într-o tavă dreptunghiulară, unsă cu puțin ulei și tapetată cu puțină făină.
Restul compoziției am amestecat-o cu cele două linguri de cacao și am răsturnat-o peste cealaltă, în tavă.
Apoi am introdus-o în cuptor, unde am lăsat-o cam 30 de minute.
Cam așa arată prăjiturica mea de astăzi, proaspăt scoasă din cuptor, așteptând cu nerăbdare să fie apreciată la adevărata ei valoare :).
Sper să vă placă, poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Opinia ta conteaza!