marți, 12 februarie 2013

Placinta macedoneasca "gargalani" :P

Poate ca va este cunoscuta aceasta reteta de placinta, insa vreau sa va impartasesc istoria ei, cel putin cea pe care am cunoscut-o eu...

Inca din copilarie, bunica ne-a obisnuit cu vestitele ei retete de placinta, mostenite de la mama si bunica ei, ele fiind nascute in Grecia, preluand poate astfel din multitudinea retetelor delicioase de pe meleagurile elene.

Sa va povestesc cum o pregatesc eu.
Pentru aluat, aveti nevoie de:
  • 250 ml apa calduta
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • faina cat cuprinde, insa trebuie sa aveti grija ca aluatul sa fie moale.
Se amesteca ingredientele pana se va obtine acea coca moale, pe care o punem la frigider timp de o ora, infasurata intr-o folie de plastic.

Intre timp, pregatim umplutura din:
  • 2 fire de praz
  • 500 g branza ( eu folosesc branza naturala de capra)
  • marar.
Dupa ce s-a odihnit aluatul, se imparte in doua bucati egale...apoi fiecare parte se intinde cu sucitorul, pana devine o foaie frageda si subtire.
Se unge cu ulei si se adauga umplutura, apoi rulandu-se, dupa cum se poate observa in poza atasata si se aseaza in mijlocul tavii, unsa in prealabil cu ulei.
La fel se procedeaza si cu a doua bucata, care se ruleaza in jurul celeilalte.

Apoi se ung cu foarte putin ulei si se dau la cuptor, unde se lasa aproximativ 50 de minute, la 200 grade ( merge si la 180).

Sper sa va bucure simturile, pofta bunaaa!!!
Toate retetele sunt pe Petitchef

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza!