marți, 7 ianuarie 2014

Când sufletul doare...să-l tratăm!

Așa doare sufletul...e o durere ce mocnește în adânc, precum un vulcan, nu știi exact când va erupe, te rogi să nu se întâmple prea curând, să găsești antidotul pentru a aduce din nou liniștea...sufletul doare atunci când se produce un dezechilibru și e fericit atunci când simți că totul se leagă, că viața are un scop bine definit, că nu ești doar un simplu pion și că poți aduce un aport la bunul mers al lucrurilor ce se perindă prin viața ta sau a celor de care îți pasă cu adevărat. 

E important să fii fericit tu cu tine în primul rând, tu cu sufletul tău, trebuie să ai grijă de el...trebuie hrănit cu bunătate și fericire...plânge precum un copil atunci când îi este foame...nu trebuie să pierzi nicio clipă legătura cu el...riști să constați că i-ai provocat boală, suferință și durere prin indiferența ta.

Ascultă-ți sufletul în fiecare zi și nu uita să-l hrănești, are nevoie de atenția și de grija ta!
E atât de dureros să îl simți trist, să-l auzi cum plânge...el are nevoie permanentă de iubire!

De ce doare sufletul?! Doare pentru că...pentru că el IUBEȘTE. Și iubește sincer, fără compromisuri, fără să țină cont de anumite standarde pe care ni le impune creierul...el ne face umani, ne ajută să putem să relaționăm unii cu alții, și din punct de vedere senzorial, nu doar rațional...El este un copil, atât de inocent și de dulce, pe care îl putem răni foarte ușor. El ne oferă totul...iubirea, credința, fericirea...toate ne sunt oferite de acea lumină interioară care încearcă să ne arate mereu calea cea bună.

Să nu ne îndepărtăm niciodată de copilul din noi! Să îl hrănim în fiecare zi cu câte un zâmbet sincer, chiar și atunci când ne este greu, când ne simțim singuri, ai nimănui, când totul pare greu și imposibil de pus la punct, să nu ne pierdem niciodată speranța, pentru că riscăm să ne pierdem puterea!

Alungați tristețea, durerea, regretele și resentimentele din suflet, nu le dați voie să vă stăpânească tot ceea ce aveți mai de preț, pentru că acestea pot ucide ” infinit mai repede decât oricare microb”, după cum spunea și scriitorul John Steinbeck.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza!