joi, 9 ianuarie 2014

”Inimă de femeie”

Se spune că nu e bine să te joci cu inima unei femei...dar oare de ce sunt femeile mai protejate în această sintagmă decât bărbații? Eu cred că, în general, nu e bine să te joci cu sentimentele niciunei ființe, fie ea femeie sau bărbat...numai că femeile sunt înzestrate cu o oarecare doză de masochism. 

O femeie iubește cu tot sufletul, se dăruiește total, se lasă pradă trăirilor intense, însă în momentul în care simte că a greșit cu ceva față de persoana iubită se lasă năpădită de dorința de auto-distrugere, își dorește să înțeleagă și să simtă pe propria piele suferința pe care a provocat-o, cu sau fără voia ei. 

Poate că și un bărbat care iubește are parte de aceleași trăiri, însă eu cred că este mai echilibrat decât o femeie, acționează calculat, nu se lasă purtat de emoție și este capabil de o analiză într-o manieră mai lucidă...și aici vorbesc de persoane normale, cu deplină capacitate de exercițiu, exclud orice caz de boală psihică sau de orice fel. 

În orice caz, un bărbat poate trece mai ușor peste o suferință, întrucât el nu se chinuie atât de mult, nu se lasă purtat de dorința de auto-distrugere, nu retrăiește fiecare moment, nu analizează fiecare trăire, este mai simplu din acest punct de vedere...nu despică firul în patru, așa cum îi place unei femei să facă, fără să realizeze că în acest fel își prelungește suferința.  

Bineînțeles că nu există un singur tip de femeie, așa cum nu există un singur tip de bărbat...Cu toții suntem diferiți, acționăm diferit, ne încărcăm diferit cu o anumită doză de sentimente, pe care fiecare le digeră într-un mod diferit. Acesta este un lucru bun, pentru că în acest fel ne completăm reciproc, ne recăpătăm oarecum echilibrul. 

Tocmai de aceea, femeile sunt diferite în esență de bărbați, pentru a se putea forma acel tot unitar, care are capacitatea de a absorbi mai ușor sentimentele negative și de a face să înflorească mai frumos cele pozitive.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza!