vineri, 31 ianuarie 2014

Papanași dietetici

I-am numit dietetici doar pentru simplul fapt că sunt fierți și nu prăjiți :)
Papanașii mei au rezultat dintr-un mix realizat din:

  • 500 g brânză dulce ( eu am folosit de vacă );
  • 2 ouă;
  • 5 linguri de griș;
  • 1-2 linguri zahăr;
  • 2 pliculețe de zahăr vanilinat;
  • coaja rasă de la o lămâie;
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală; ( dacă punem prea multă riscăm să capete un gust ușor amar).

Inițial, am pus apă la fiert, pentru a fi pregătită să primească papanașii.
Am amestecat brânza și cele două gălbenușuri, grișul, cele două tipuri de zahăr, aromele și albușurile bătute spumă. 

Am obținut astfel un ”aluat” moale și fraged, din care am format mici biluțe cu o lingură, pe care le-am trecut prin făină și apoi le-am așezat în apa clocotită, pe care eu am aromatizat-o cu puțină esență de rom.

Am lăsat ”biluțele” la fiert timp de 10-15 minute, pentru a avea timp grișul să se fiarbă bine. Ele ne anunță când sunt gata, ridicându-se la suprafață :).

După ce s-au fiert bine, le-am scos din apă cu ajutorul unei spumiere și le-am trecut printr-un amestec format din nucă de cocos și zahăr pudră.

Asta este tot! Foarte simplu și gustos :*. Eu i-am servit cu smântânică și dulceață de vișine.

Vouă vă plac papanașii dietetici?

Ai mei au arătat chiar așa:
(din păcate calitatea pozelor cam lasă de dorit, din cauza luminii, însă eu totuși vi le prezint :))












2 comentarii:

Opinia ta conteaza!