marți, 10 decembrie 2013

Cu ce dulciuri ne delectăm de Sărbători?

Știu că suntem în Post, dar nu pot să nu mă gândesc la bunătățile care mă așteaptă :)
În primul rând, cozonacii vor fi clar nelipsiți, altfel nu aș simți aroma Crăciunului. Și aș mai vrea niște prăjiturele, mă gândesc de acum la niște rețete speciale pentru momente la fel de speciale. 

Aș vrea ceva cu o cremă delicioasă, niște foi poate sau ceva însiropat, cred că aș vrea de fapt și un tort cu multă cremă, cu sirop de lămâi și portocale, glazurat cu ciocolată fină...hmmm, trebuie să mă documentez bine pentru a alege dulciurile potrivite pentru asemenea ocazie.

Mi-aș dori să împărtășim împreună minunatele rețete pe care le vom pregăti pentru cei dragi. Eu oricum promit că voi publica tot ceea ce voi crea în bucătărie. Sper să fac alegerile potrivite și să mulțumesc pe toată lumea. Eu mă voi ocupa strict de partea dulce a Sărbătorilor, pentru că este cea mai compatibilă cu personalitatea mea.

Dar mai e puțin și ne vom delecta cu bunătăți. Până atunci, ne mulțumim cu imaginația care ne ajută, mai mult sau mai puțin. Vă voi ajuta cu niște fotografii care sunt mult mai sugestive decât niște cuvinte :)



                                                                                 


Imaginile prezentate sunt doar cu titlu de exemplu și nu aparțin papilele-alintate.blogspot.ro
Nu uitați că aștept propuneri și sugestii!

5 comentarii:

  1. yummy...suna bine,toate! si totul din stanga arata suuuuper! eu vreau cozonac cu cacao si nuca si o cana mare de iaurt, micul dejun de sarbatori :DDD.

    pe langa asta sunt in cautarea tortului perfect de ziua mea. vreau sa fie lejer, cu ciocolata si crema (crema de la cremsnit) ...inca n-am gasit unul asa :(

    daca stii vreo reteta nu o tine pentru tine :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm, da, de tort îmi este poftă chiar și în momentul de față :D.
    Știu o rețetă care mie îmi place foarte mult, însă cu cremă de ciocolată, pe care o voi publica în apropierea Crăciunului. Și cred că se poate combina foarte bine blatul cu acea cremă de la cremșnit de care aminteai :). Keep in touch :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Mhh.Arata foarte apetisant !!! In poza 2 se aseamana cu negresa ,mai glazurata... inventivitatea in bucatarie e binevenita si putem folosi ce avem la indemana sa arate cat mai bine .
    Orice prajitura cu ciocolata pentru mine e visss !!! :x
    Deci poate imi impartasesti si mie o noua prajitura de ciocolata :D

    Sa nu uitam si de baclavalele insiropate care pentru mine sunt in prim plan de sarbatori . :)


    RăspundețiȘtergere
  4. Mdaa, ai mare deptate și cu baclavaua :D.
    Poate o încerc și eu personal și apoi voi publica întreg procesul de fabricație :). Te pup și te mai aștept pe la mine :*

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza!