joi, 12 decembrie 2013

Piraeus Bank - în dialog cu Moș Crăciun


- Tati, te rog să ai mai multă grijă anul acesta de scrisorica mea, nu vreau să mai aud scuze că au fost nameții prea mari, circulația îngreunată și Moșul nu a putut să ajungă sau că spiridușii au pierdut-o pe drum ori că au încurcat scrisoricile între ele. Oricum ar fi, Moșul știe că eu nu mă supăr pe el, de fapt, acum între noi fie vorba, am plâns de multe ori pentru că  niciodată nu am primit ceea ce mi-am dorit și tot timpul colegii de la școală râdeau de mine, dar cu ce eram eu vinovat? Eu am fost mereu cuminte, nu doar cu o zi înainte, așa cum erau ei.
- Nu mai fi supărat, dragule, tu știi că moșul te iubește, iar dacă nu a ajuns întotdeauna la tine, așa cum ți-ai dorit, ai să vezi că se va revanșa, are atâtea drumuri de făcut și e și el bătrân și bolnăvior, mai pierde din cadouri pe drum, dar va veni, el nu te-a uitat. Tu scrie-i mereu, nu îți pierde speranța.
Tatăl simțea că i se rupe sufletul, suferea alături de copilașul său, se simțea oarecum vinovat că nu îi poate îndeplini toate dorințele, era datoria lui să-i ofere tot, numai că viața nu a fost prea generoasă cu el. Nu știa cum va proceda, dar era sigur că trebuia să-i satisfacă dorințele celui mic. După ce și-a trimis fiul la culcare, se așeză în fotoliu și începu să-i citească scrisoarea:
”Moș Crăciun, eu te iubesc mult și nu vreau să te superi pe mine pentru că îți cer același lucru de trei ani la rând, dar îmi doresc din suflet o mămică, să mă strângă în brațe, să-mi dea putere, să-mi citească povestioare, să se joace cu mine când tati e la serviciu. Eu știu că o am pe mami în fiecare zi aproape, că mă veghează, e îngerașul meu, dar vreau și o mămică adevărată, care să-l ajute și pe tati să treacă mai ușor peste tragedie...eu știu că el incă suferă.
Am vorbit cu mami a mea și ea m-a sfătuit să-ți scriu și mi-a promis că voi primi într-o zi o mămică bună care să mă iubească și pe mine și pe tati și să aibă grijă de noi, așa cum mami avea. Eu mă bucur că ea nu s-a supărat pe mine că îmi doresc o altă mămică, pentru că știu că, dacă ea mi-o trimite, va fi cea mai bună, așa cum era ea...
Și mai vreau ceva, Moșule! Vreau și eu o tabletă cum au toți copiii, eu am multe cărți și îmi place să citesc, dar toți colegii râd de mine că nu știu să folosesc o tabletă, că tati nu are bani să-mi cumpere, că rămân în urmă...Vreau și eu să fac poze cu ea, să citesc noi cărți, să ascult muzică, așa cum fac ei. Îmi place și mie, dar sunt supărat că ei râd de mine, eu nu aș fi râs niciodată de ei, eu le-aș fi dat și lor dacă nu aveau. Ei nu mă lasă nici măcar să o ating, îmi spun: ”nu ai tu față de tabletă, stai în cărțile tale”... așa sunt ei, răutăcioși.
Mami îmi spune mereu să nu pun la suflet supărările, să fiu cuminte, să învăț bine și că într-o zi voi avea tot ce îmi doresc. Mi-a zis că toate lucrurile astea sunt trecătoare și la un moment dat le va putea avea oricine, dar cel mai important e să inveți de mic să fii un om bun.
Sper să ajungi și pe la mine anul acesta, am fost cuminte, am luat numai note mari și am citit mult.
Aa, si, te rog, nu uita, Moșule, că te iubesc mult!”
Lacrimile i-au invadat obrajii tatălui în timp ce citea cu interes scrisorica fiului, mai ales că știa că nu îi poate oferi o mămică așa cum el își dorea. Se gândea cum să facă să-i cumpere măcar o tabletă, poate așa îl face mai fericit și uită pentru moment de lipsa mamei.
Salariul era mic, nu reușea să cumpere decât strictul necesar. A plecat grăbit la drum, gândindu-se că poate găsește ceva mai ieftin și astfel reușește să-i îndeplinească una din dorințe fiului său.
- Doamne, ce bine ar fi dacă chiar ar exista Moș Crăciun! – exclamă tatăl întristat.
Ajuns la destinație, observă o tabletă draguță, așa cum i-a descris-o fiul său, însă, uitându-se în portofel, remarcă faptul că banii nu îi sunt suficienți.
 
- Haide, Moșule, intră, bine ai revenit pe la noi! Ce ne aduci astăzi? – întreabă vânzătoarea, privind curioasă și nerăbdătoare către Moșul care tocmai intrase în magazin.
- Eeiii, dragii Moșului, azi vă aduc în dar ceea ce cu toții vă doreați de mult. Vă ofer câte un card de cumpărături, pentru că, în perioada asta, aveți nevoie de el. Moșul nu mai are timp să citească toate scrisorile voastre și s-a gândit, împreună cu Piraeus Bank, să vă ofere ocazia de a vă alege singuri cadourile. Mai mult decât atât, utilizatorii cardurilor de credit Piraeus Visa Exclusive Gold și Piraeus Visa Exact vor primi 3% înapoi din valoarea cumpărăturilor făcute până la data de 31 ianuarie 2014, indiferent de locul de unde se fac cumpărăturile (în țară sau în străinătate).
- O idee minunată, moșule, uite, avem aici câțiva clienți, oferă-le chiar tu cadoul!
- De ce vă uitați așa nedumerit la mine, domnule, ori ați uitat că există Moș Crăciun? Sunt chiar eu, cel din copilăria dumneavoastră, cel pe care îl așteptați cu atâta bucurie.
- Sincer, moșule, mi-ai făcut o mare surpriză și anul acesta, și, într-adevăr, m-am îndoit de existența ta, dar acum m-ai făcut cel mai fericit om de pe planetă, pentru că îi pot îndeplini dorința fiului meu scump. Îți mulțumesc, Moș Crăciun!
Plin de bucurie și cu cadoul frumos împachetat, tatăl pornește în drum spre casă. Se întâlnește cu o colegă de serviciu și începe să-i povestească entuziasmat despre cadoul său primit de la Moș Crăciun, amintindu-și un amănunt important:
- Mi-a spus chiar că, orice persoană care accesează microsite-ul cardulcupromotii.ro, la completarea unui formular de participare, intră automat în cursa pentru câștigarea unui smartphone Nokia Lumia 925. Poate încerci și tu, știu că îți doreai un nou telefon.
- Cu siguranță voi profita de ocazie. Și mă bucur că ai reușit, în sfârșit, să îi oferi micuțului ceea ce îsi dorește cel mai mult. Va fi foarte fericit!
- Da, va fi fericit, însă nu pe deplin, nu asta este cea mai mare dorință a lui. De trei ani de zile îi scrie moșului să îi aducă o nouă mămică.
Auzind acestea, femeia, fericită, îi răspunde:
- Nu este imposibil acest lucru și tu știi asta. Înțeleg că nu vrei să o înlocuiești pe Cristina, însă nu poți să te privezi de la fericire nici pe tine și nici pe fiul tău. Tu știi foarte bine cât de mult am apreciat-o pe Cristina pentru toată dăruirea în viața de familie...și mai știi și cât de mult vă iubesc, pe tine și pe Rareș, dar tot timpul te-ai prefăcut că nu pricepi nimic din toate astea. Avem nevoie să fim împreună, știu că, în adâncul sufletului, și tu îți dorești acest lucru. Oferă-ne tuturor o șansă, așa ar fi si Cristina fericită! Gândește-te la asta!
Ajuns acasă, bărbatul așază frumos cadoul sub brăduț și se gândește serios la propunerea colegei, pe care, în sinea lui, o consideră mai mult decât atât.
- Are dreptate. Trebuie să-i demonstrez fiului meu, până la capăt, că Moș Crăciun există cu adevărat, așa cum mi-a demonstrat și el mie astăzi!
 Îi voi oferi mămica pe care ne-o dorim amândoi de atâta timp!
 
 

4 comentarii:

  1. Să ți se împlinească toate visele, câștigând tableta, mamica, fericirea si tot ce-ti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pur si simplu....felicitari! Emotionanta povestea, m-a miscat profund si crede-ma ca nu obisnuiesc sa laud gratuit! Este....n-am cuvinte! Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc frumos! Spiritul Crăciunului scoate tot ce e mai bun din noi :)

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza!