luni, 16 decembrie 2013

Plăcintă cu brânză de capră

Îmi plac plăcintele sărate, mai puțin cele umplute cu carne. Cea umplută cu brânză de capră, lapte și ouă este preferata mea.
Pentru prepararea aluatului avem nevoie de următoarele:
  • 500 g făină;
  • 50 ml ulei;
  • 250 ml apă călduță;
  • 1 vârf linguriță sare.
Pentru umplutură folosim: 
  • 500 g brânză de capră;
  • 4 ouă;
  • 250 ml lapte.
Procedăm astfel:
- se amestecă făina, uleiul și apa, până se obține o cocă moale.
- se împarte apoi în patru și se întinde fiecare foaie în parte.
- se unge tava cu ulei și se așază prim foaie, peste care stropim cu o lingură de ulei.
- se acoperă foaia cu o parte din compoziția pentru umplutură și procesul continuă până la a patra foaie, peste care se adaugă ultima parte de umplutură.

Se introduce în cuptor, unde se lasă 30-40 min, până se coace...depinde de fiecare cuptor.

Eu am fotografiat produsul finit, care arată în felul următor:












Poftă bună vă doresc! :*

4 comentarii:

Opinia ta conteaza!